RIDEHUSET – MINORITY REPORTS Festival Center
 

Glem alle vante forestillinger om indretningen af byens hus, når Ridehuset i Århus fra 25. september – 24. oktober 2004 forvandles til et multifunktionelt festival center for Århus Festival for Samtidskunst 2004. I anledning af premiereudstillingen Minority Report: En udfordring af intolerancen i dagens Danmark er bygningen opdelt i en række visuelt forskellige zoner for forskellige aktiviteter og events.

Totalproduktion sørger for den nye opbygning af de anderledes og store rammer, som er specialdesignet til udstillingens mange rum. For god driftsikkerhed og høj kvalitet står Calamus Danmark A/S, som er sponsor og leverandør af AV-udstyr til udstillingen.

IKEA har sørget for alt, hvad der hører sig til af møbler og effekter til indretningen. EGE Tæpper har sammen med Minority Reports grafiske designere, Blank Rover Visual Project fra Indonesien, fabrikeret og designet de mange helt specielle gulvtæpper i udstillingen.

I Informations- og Kommunikations Centret fremlægges og sælges materiale med
relation til udstillingens emne, ligesom forskelligt merchandise vil blive solgt herfra. Her er flyers og publikationer, her er materiale fra et stort antal foreninger, organisationer, forskellige netværk og sponsorer. Herfra vil der også være adgang til at orientere sig på diverse websites, lytte til CD’ere og se videoer.

Debat- og loungezonen er indrettet i et intimt design. Her vil Minority Reports forelæsninger, debatter og høringer forløbe i en tæt atmosfære og i samspil mellem de indbudte debattører og publikum. Århus Festival for Samtidskunst 2004 inviterer en række internationale og nationale personligheder, som tør og vil blande sig i debatterne om dansk udlændingepolitik, kvinders vilkår og fremtidens multikulturelle samfund.

Fra Scenen afvikles en række energipumpede koncerter, performances og stand-up comedy, hvor kunstnere og performere kaster sig ud i debatten med usædvanlig vid og nerve. Her kan man blive konfronteret, overrasket og underholdt.

Med Børnehjørnet har børnene har fået en central plads i indretningen med et blødt og lækkert afslapningssted med legedyr, hængestole, lammeskind og børnebøger fra hele verden. Her kan børnene lege og læse, mens de voksne ser udstillingen eller diskuterer og hygger sig med udstillingens deltagere og publikummer i Caféen.

Kokketeamet kiosk katering laver mangfoldig mad fra hele verden i Caféen. kiosk diskriminerer ingen råvarer i forhold til andre – jo, måske de råvarer, der leveres i spande med store mængder e-numre på siden! kiosk er frisk, sund mad lavet fra bunden. kiosk er traditioner gjort moderne, godt håndværk uden grænser og det bedste fra landet, vandet og luften!

Det hele bindes sammen af en billedkunstudstilling, som er i særklasse med store internationale og nationale navne. Udstillingen er i meget høj grad præget af video og installationskunst samt foto og digitale medier. Billedkunstnerne forholder sig til temaets mange aspekter. Her blandes alvor, humor og krop på heftigste vis!