omvisninger
 
Århus Festival for Samtidskunst 2004 ønsker at skabe et frugtbart samarbejde med lærere og undervisere i folkeskoler, efterskoler, HF og gymnasier, højskoler, m.m. omkring anvendelsen af Minority Report: En udfordring af intolerancen i dagens Danmark i undervisningen. Udstillingen kan med fordel inddrages i fag såsom dansk, religion, samfundsfag, historie og billedkunst samt tværfaglige forløb.

Vi tilbyder derfor omvisninger og håber dermed at skabe grobund for gode oplevelser og diskussioner med eleverne om temaer som racisme, diskrimination, intolerance og sameksistens. Ligeledes vil vi gerne bidrage til en større forståelse af samtidskunsten.
 
Indhold: Omvisningerne kan tilpasses klassetrin og lærerens ønsker.
Se eventuelt undervisningsmaterialet nedenfor.

Varighed: En omvisning varer ca. en time.
Lokaliteter: Station 1: Ridehuset & Station 2: Århus Kunstbygning.
Tir.-søn. 10-17.
Pris: 450 kr.
Kontakt: Booking af omvisninger foregår ved henvendelse til:
Katrine Bering Liisberg, Århus Kunstbygning tlf.: 86206053 kl. 10-17 man.-fre.
Ved yderligere spørgsmål ret venligst henvendelse til:
Stinna Toft, Århus Festival for samtidskunst, tlf.: 86180554, kl 9-12.
 
 
Undervisningsmateriale
 
Århus Festival for Samtidskunst afvikles for første gang i efteråret 2004 med titlen Minority Report: En udfordring af intolerancen i dagens Danmark. Festivalen er en interdisciplinær udstilling, der undersøger baggrunden for den mere udtalte intolerance over for og blandt etniske minoriteter i Danmark gennem de senere år. Minority Report præsenterer i Ridehuset kunstudstilling, koncerter, debatter, m.m. I Århus Kunstbygning vises en udstilling med international samtidskunst og i biografen Øst for Paradis præsenteres et spændende filmprogram. Rundt om i byen foregår tillige en række kunstprojekter og aktiviteter.

Med sin mangfoldighed af tilbud og sin relevante tematik rummer Minority Report indlysende kvaliteter i forhold til undervisning af børn og unge. Århus Festival for Samtidskunst 2004 har derfor valgt at indgå et samarbejde med en gruppe kunsthistoriestuderende omkring udarbejdelsen af dette undervisningsmateriale. Vi retter en stor og varm tak til Maria Kappel Blegvad, Mia Christina Broe Jakobsen, Dominika Loburska, Janna Lund og Karen Friis Hansen for deres uvurderlige hjælp.

Århus Festival for Samtidskunst 2004 forventer at give inspiration til gode oplevelser med nutidskunsten og stof til eftertanke. Vi ønsker at gøre en særskilt stor indsats for at nå det yngre publikum – morgendagens politiske og sociale aktører. Vi håber, at materialet vil finde god anvendelse i undervisningen.

God læselyst.

Stinna Toft, Århus Festival for Samtidskunst 2004.
 
Download undervisningsmaterialet (3,3MB PDF-fil)
TIP: Højre-klik og gem før PDF-filen åbnes