Århus Festival for Samtidskunst 2004 er slut for denne gang og takker alle deltagere, samarbejdspartnere og publikummer for deres interesse og engagement i Minority Report: En udfording af intolerancen i dagens Danmark. Vi opdaterer snarest websitet med billeder fra udstillingen. Tak for nu og på forhåbentligt gensyn.

Minority Report
har siden udstillingen åbnede d. 25. september 2004 været udsat for en del tyverier, hærværk og censur:

Natten mellem d. 24. og 25. september 2004 – én dag før åbningen af udstillingen – blev billedkunstnerne Martin Krenn & Oliver Resslers 4 x 4 m store banner stjålet fra Ridehusets facade. Tyveriet blev efterfølgende anmeldt til politiet, som p.t. efterforsker sagen.

Frem til d. 15. oktober var det endnu uvist, om en plakat designet af billedkunstnerne Martin Krenn & Oliver Ressler med udgangspunkt i temaet racisme ville blive installeret i 90 reklamelysbokse i Århus byrum som oprindeligt planlagt. Plakatens motiv er identisk med det stjålne banner, og både Århus Kommune og firmaet AFA JCDecaux, som administrerer lysboksene, modsatte sig plakatens ophængning pga. dens brug af EU-logoet (læs mere her). Kunstnerne skrev i forbindelse med tyveriet af deres banner – og hvad de kalder censuren af deres plakat – en pressemeddelelse, som kan læses her.

I løbet af udstillingens første uge blev billedkunstner Morten Golls “Lyttepost til det danske folk" , der indtil d. 8. oktober kunne ses på Århus Rådhusplads, udsat for hærværk. Natten mellem d. 8. og 9. oktober blev kunstværket endnu en gang udsat for voldsomt hærværk og er nu så beskadiget, at værket er ikke længere kan vises, men er blevet fjernet.

Natten mellem 2. og 3. oktober var der indbrud i Galleri Tomrum, hvor en videoinstallation af kunstgruppen Mixrice var installeret. En mængde teknisk udstyr samt en af kunstgruppens videoer blev stjålet. Videoinstallationen blev geninstalleret i uge 42 og kan ses hverdage mellem
kl. 11 – 16.

Natten mellem 6. og 7. oktober blev et banner lavet af kunstnergruppen YNKB – Ydre Nørrebro Kultur Bureau i samarbejde med kursister fra Århus Kommunes Sprogskole stjålet fra hjørnet af Nørre Allé og Vesterbro Torv. YNKB skrev i forbindelse med tyveriet en pressemeddelelse, som kan læses her.

Andrea Creutz & Lise Skou's lydinstallation "Psychological Operations – PSYOP", som oprindelig var installeret i Satellit: Kvickly's Café i Bruun's Galleri, er nu installeret i Station 1: Ridehuset på grund af klager fra Kvickly's ledelse og Caféens kunder. Andrea Creutz & Lise Skou skrev i forbindelse med flytningen af værket en pressemeddelelse, som kan læses her.