LARS BENT PETERSEN
Født 1964 i København, Danmark. Bor og arbejder i København


Lars Bent Petersen, “a room with a privileged view” (værelse med priviligeret udsigt) (installation view), 2002. © Lars Bent Petersen


Jeg blev født d. 21. marts 1964 på Skt. Josef Hospital i København. Jeg bor med min hustru Sanne og vores søn Ruben i København. Jeg har boet det meste af mit liv i København, bortset fra to år omkring 1996, hvor vi boede i Berlin, Tyskland. Vi flyttede tilbage til København i 1998, fordi vi begge, næsten samtidig, blev tilbudt gode jobs og en lejlighed. Jeg er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København fra 1985-92. Jeg er leder af skulpturafdelingen på Det fynske Kunstakademi i Odense, Danmark. Jeg er ateist og holder med Brøndby. Jeg har udstillet meget, i mere end 15 år, hovedsageligt i Danmark. I år har jeg deltaget i Berlin North-udstillingen på Hamburger Bahnhof i Berlin og lavede en soloudstilling med Claus Andersen på institutfornutidskunst (ink) i København; et udstillingssted, som jeg driver sammen med Claus og Frans Jacobi.

Bidrag: Deltager i Station 2: Århus Kunstbygning, Århus med “crushed by the wheels of the news industry” (knust af nyhedsindustriens hjul), 2002. Stol, immigrantfamilie i forholdet 1:87 og 1 x kopi af Bild, variable mål. Courtesy kunstneren. Petersen deltager også i Satellit: Århus Rådhus, Århus med “a room with a privileged view” (værelse med privilegeret udsigt), 2002. Træ, pergo gulv, akrylglas og fotomontage med stereotype immigrantkvinder fra det højreorienterede Dansk Folkepartis hjemmeside samt et foto fra en reklame for dansk design fra 1950’erne, lambda digitalfoto, 80 x 60 cm. Courtesy kunstneren. “a room with a privileged view” installeres i Århus Rådhus’ forhal i hele udstillingsperioden.