“Some say it's according to the stories"

"Some say it's according to the stories" er et projekt, der er realiseret af Komitéen Flygtninge Under Jorden og Runo Lagomarsino & Johan Tirén. Projektet er del Århus Festival for Samtidskunst 2004 – Minority Report: En udfordring af intolerancen i dagens Danmark, som finder sted i perioden fra 25. september – 24. oktober 2004.

I løbet af året 2004 har kunstnerne Runo Lagomarsino & Johan Tirén samarbejdet med Komitéen Flygtninge Under Jorden. Deres udgangspunkt er et engagement og en interesse i flygtningepolitik. De ønsker at vise nogle narrativer, som står i kontrast til den ensformige måde, som emnet generelt præsenteres på i medierne.

Lydværket kan opleves i perioden fra 25. september – 24. oktober i Eurolines busser på ruten mellem Ålborg-Århus-Berlin. V ærket kan ydermere opleves i Århus Kunstbygning.

De otte beretninger, der kan høres i bussen og i Århus Kunstbygning, er fortællinger om mennesker, der er blevet berørt af den danske flygtningepolitik. Nogen i en sådan grad, at de gemmer sig fra myndighederne, mens andre stadig venter på, at myndighederne tager stilling til deres ansøgning. Der er også fortællinger fra dem, der hjælper flygtninge med advokathjælp, papirarbejde og anden form for støtte. “Some say it's according to the stories" er fortællinger, der ellers aldrig bliver hørt. Det er de stemmer, som i medierne normalt bliver holdt tavse. Det er historier, der fortæller om menneskers mod, men også om de strukturelle problemer, der implicit
eksisterer i flygtningepolitikken i dag.

Yderligere information:
www.flygtningeunderjorden.dk
komiteen.fuj@get2net.dk