Martin Krenn & Oliver Ressler har produceret et nyt værk om racisme til Minority Report. En version af dette værk blev præsenteret som et 4 x 4 m stort banner ophængt på Ridehusets facade, hvor en del af udstillingen finder sted. I løbet af natten mellem d. 24 og 25. september, 2004 – én dag før åbningen af Minority Report – blev banneret taget ned og stjålet af en ukendt person/gruppe. Tyveriet er allerede blevet meldt til politiet, og en undersøgelse er iværksat.

En anden version af dette værk om racisme af Martin Krenn & Oliver Ressler tager form som en plakat, der skulle monteres og udstilles i 90 lysbokse i Århus midtby i perioden 18.-24. oktober. Men billboardfirmaet AFA JCDeaux nægter på nuværende tidspunkt at præsentere plakaterne for offentligheden. De hævder, at det ikke er muligt at vise et værk, som anvender den Europæiske Unions logo med de tolv stjerner. Dette er selvfølgelig en meget dårlig undskyldning, da disse stjerner kun dækker en lille procentdel af plakaten. Der er med sikkerhed ikke tale om en copyright-overtrædelse; det er derimod en meget kendt kunstnerisk strategi at anvende eksisterende grafisk materiale and realisere noget nyt med det. Det er åbenlyst, at firmaet og Århus Kommune ikke vil præsentere plakaterne i dere lysbokse på grund af plakaternes politiske indhold. Minority Reports kuratorgruppe og kunstnere er p.t. ved at forhandle med AFA JCDecaux og Århus Kommune om at få plakaterne ophængt og således gøre dem synlige for et større publikum.

Kunstnerne udtaler: “Det er en skam, at Århus by nægter at gøre vores plakater synlige for offentligheden i kommunens 90 lysbokse, selvom kommunen på et tidligere tidspunkt havde indvilliget i at gøre dette. Tyveriet af vores banner umiddelbart før åbningen af Minority Report og Århus Kommunes censur af vores anti-racistiske kunstværk synes at være forbundet med den politiske situation i Danmark. Det eksisterende dominerende billede af en ekskluderende højrefløjspolitik i Danmark er desværre blevet bekræftet gennem denne handling."

Martin Krenn & Oliver Ressler
Kunstnere fra Wien, Østrig